Pages Menu
YoutubeInstagram
Categories Menu

Posted by on 16 maig, 2018 in Notícies | 0 comments

El teatre no convencional i el cas de Ventura

El teatre no convencional i el cas de Ventura

Saps que és el teatre no convencional? S’allunya del teatre amb un escenari tradicional a la italiana i ofereix a l’espectador un teatre de proximitat a l’extrem. A la gira 2017-18, la proposta representant de Catalunya ha estat l’obra “Ventura” de Meriyanes Produccions i  David Planas i Lladó. Una fantàstica producció teatral on no només hi ha un escenari.

Què és el teatre en espais no convencionals

Aquest format de teatre es caracteritza en què no utilitza una sala de teatre tancada com el lloc d’execució de l’obra. Es pren la quotidianitat com l’escenari, la qual cosa ajuda a aconseguir una connexió més íntima amb els espectadors.

Quan un únic escenari es converteix en molts, la producció teatral també canvia, ja que les necessitats teatrals són molt més grans.

El més important és entendre que el públic no són simplement espectadors llunyans, formen part de l’obra com si fossin més personatges. El públic acaba implicant-se d’una forma directa quan deixa d’observar i comença a participar en l’obra. En resum, és un teatre de proximitat on el més important és saber captivar als espectadors i fer-los partícips.

ventura1

Ventura, el teatre no convencional que juga amb l’atzar

Un dels casos més destacats de teatre no convencional i que vam tenir el plaer de tenir a casa nostra, va ser l’obra “Ventura” de Meriyanes Produccions  i David Planas i Lladó. Representant de Catalunya a la Gira 2017-18, mostra un joc d’atzar, entre el que va ser i que podria haver-estat veritat.

ventura4

Pels que no l’heu vist, Ventura transcorre en tres espais diferents. El públic, capficat amb el desenvolupament de l’obra, és guiat pels mateixos actors d’un lloc a un altre. En una posició privilegiada, són testimonis de primera mà de cada paraula, entonació i gest. A més, formen part de l’obra, ja que els mateixos actors es dirigeixen a ells d’una manera molt subtil: “Deixa’m dormir i emporta’t a aquests fantasmes, si us plau”, referint-se, és clar, al bocabadat públic.

La complicitat total entre els actors i els espectadors es combina amb una obra desordenada que obliga a pensar, a lligar caps per descobrir al final. Únicament dos actors, que interpreten a Ventura i a la seva bessona en diferents generacions familiars per mostrar un quadre complet.

ventura3

Des de la Xarxa Alcover us recomanem anar a veure “Ventura” de Meriyanes Produccions David Planas i Lladó i gaudir amb la increïble interpretació de Meritxell Yanes i David Planas.

Post a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *